“Werken vanuit de relatie is voor mij het allerbelangrijkst.”

Ferdi ten Ham, onderwijsbegeleider cluster 4, stelt zich voor

 

“Ik ben Ferdi ten Ham, ik ben 61 jaar, heb een lieve vrouw en twee fantastische kinderen (zoon van 30 en dochter van 28). Het was oktober 2007 toen ik aan de slag ging als Ambulant Begeleider bij de Pels. Een nieuwe fase in mijn werkend leven. Daarvoor had ik 30 jaar voor de klas gestaan. Alle klassen in het basisonderwijs gedaan, SBO gedaan, op een AOC (Agrarisch Onderwijs Centrum) gewerkt, een brugklas mavo/havo gedraaid en tot slot VSO de Linie.  Fantastische tijd voor de groep, maar ik ben steeds op zoek naar een nieuwe uitdaging.”

 

“In mijn nieuwe functie heb ik me ingewerkt via allerlei modules, cursussen en natuurlijk in het werkveld zelf. Het was wennen, maar door steeds goed te luisteren waar bij de scholen de behoefte ligt, kun je gericht aan de slag. Ik ben onder meer Rots en Water Trainer, Faalangst Reductie Trainer, Taakspel Trainer en Co-Teacher.”

 

“Het is mooi om te zien, als je voor collega’s in de klas iets kunt betekenen, als je ziet dat dingen ten goede veranderen. Dat kinderen en leerkrachten zich bewust worden van een stukje gedrag en de invloed daarvan op zichzelf en de omgeving. Werken vanuit de relatie is voor mij het allerbelangrijkste. Verdiepen in elkaar. Wie ben jij en wat neem jij mee de school in… Dat maakt ook dat ik plezier aan mijn werk beleef en er voldoening uit haal.”

 

“In 2009 ben ik een dag minder gaan werken. Ik ben toen studiecoördinator geworden bij FC Utrecht. Ik ben verantwoordelijk voor de balans tussen studie en topsport. Ik kom daarvoor vaak op scholen, heb gesprekken met spelers/trainers, geef huiswerkbegeleiding en onderhoud contacten met andere clubs en de KNVB. Daarnaast ben ik ook stadionspeaker bij FC Utrecht.”

 

“Om me naast deze werkzaamheden ook te ontspannen loop ik hard - althans dat probeer ik - en speel ik regelmatig op mijn piano. Verder ga geregeld met mijn vrouw naar het theater en ga ik graag op vakantie. Een druk, maar leuk werkend leven.”

MEER INFO

 

Interviews met AB'ers Cluster 3

 

 

 

 

 

Interviews met AB'ers Cluster 4

 

 

Profi Pendi

Dukatenburg 101

3437 AB Nieuwegein

030 2751288

www.profipendi.nl

ontwerp: